Vila, apartamente, miliona në bankë, zyra dhe para pa fund/ Do vini duart në kokë nga pasuria e Sali Berishës dhe fëmijëve të tij

Përgjatë tetë viteve të d inastisë së babait të tyre, dy fëmijët e Sali Berishës kanë grumbulluar një pasuri përrallore dhe perandorake, e cila nuk ju stifikohet kurrsesi me të ardhurat e tyre të ligjshme dhe të d eklaruara.

Vilat në Farkë, rezidencat në Gjirin e Lalzit, zyrat e reja tek Liqeni Artificial, dhjetëra apartamente në Tiranë, dhjetëra llogari bankare etj.,

janë vetëm një pjesë e pasurisë së fëmijëve të Sali Berishës, të cilët nuk kanë asnjë biznes të d eklaruar për të ju stifikuar pasurinë që posedojnë. Po si u pasurua familja Berisha në harkun kohor prej tetë vitesh? Në vitin 2003, kur ka filluar të fu nksionojë Insp ektorati i Lartë i D eklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe K onfliktit të Int eresave, Sali Berisha ka deklaruar vetëm një apartament modest.

Historia e pasurimit të d yshimtë të familjes zë fill në vitin 2005, kur Berisha erdhi në pushtet. Edhe pse në formularët e ILDKP d eklaronte si të dhurata vetëm pagën e vet si kr yeministër dhe pagën e bashkëshortes si mje ke, vilat dhe llogaritë bankare shtoheshin vit pas viti. Kështu, nëse në vitin e parë të d eklarimit, pra në vitin 2003, Berisha de klaronte thjeshtë një apartament në RR. L. Myzeqari, në vitin 2011, në deklaratën e fundit të dalë nga zyrat e ILDKP, Berisha dhe fëmijët e tij rezultojnë me dhjetëra apartamente.

Me dhjetëra llogari të reja, apartamente të p adeklaruara më parë, vila dhe miliona të rrjedhura nga llogaritë e mëparshme, rezultojnë në d eklaratat e fundit të ish-kr yeministrit Berisha, bashkëshortes Liri Berisha dhe bijve të tyre, Shkëlzen dhe Argita Malltezit.Ap artamentet e Argitës

Vajza e kr yeministrit Berisha zotëron gjashtë apartamente me sipërfaqe të mëdha nga 100-200 m2, një vilë në Gjirin e Lalzit dhe 3000 m2 tokë në Fshatin Priske dhe një dyqan. Vetëm në rrugën “M. Matohiti”, Argita ka dy apartamente në një pallat, njeri me sipërfaqe 188m2 dhe një 141m2. Ndërkohë, ajo ka blerë një apartament tek rruga “Dëshmorët e 4 Shkurtit”, i cili është në ndërtim e sipër me një sipërfaqe prej 200 m2 dhe ka një vlerë 100.000 euro. Po kështu, ajo zotëron edhe një apartament tek “European Treade Center”, në qendër të kryeqytetit 120 m2 me një vlerë pr ej 150.000 euro si dhe një apartament 77m2. Veç këtyre Argita zo tëron edhe një apartament 95m2 dhe garazh tek rruga L idhja e Prizrenit. Po ashtu, Argita ka d eklaruar edhe një a partament tek ETC si dhe një shtesë pallati. Por, kjo është vetëm pjesa e deklaruar.Zyrat e Berishës

Pas përmb ysjes nga p ushteti dhe d orëheqjes formale si kr yetar i PD, Sali Berisha hapi disa zyra të Tiranës, në katin e 14 të pallatit më të lartë në Tiranë, në rrugën “Mustafa Matohiti”, përkatësisht pallatit të klientit kryesor të familjes. Në zyrat e tij r aporton çdo natë Lulzim Basha, ndërsa aty zhv illon takime me ambasadorë, s ekserë, sp iunë, bashkëpunëtorë etj. Por, zhvendosja e Berishës në kullën më të shtrenjtë të Tiranës është pasuar me shumë dy shime.

Be the first to comment on "Vila, apartamente, miliona në bankë, zyra dhe para pa fund/ Do vini duart në kokë nga pasuria e Sali Berishës dhe fëmijëve të tij"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*