Ardit Gjebrea i këndon li ve një këngë në studio, Lulzim Basha pr eket dhe me z or mban l otët (video)

Gjatë një interviste në rubrikën “Gjysma ime” tek E Diela Shqiptare Lulzim Basha dhe bashkëshortja e tij Aurela janë s uprizuar.Ardit Gjebrea ka ftuar në studio këngëtarin e njohur Renis Gjoka dhe pianistin Ermal Pepa.

Renisi ka kënduar disa nga këngët më të pr eferuara të çiftit të cilat kanë dhe një d omethënie. Kënga e fundit ishte kënga e Ardit Gjebreas “Jon” të cilën e këndoi vetë moderatori së bashku me Renis Gjokën. Kjo këngë dhe ky performim e pr eku dhe em ocionoi tepër Lulzim Bashën dhe bashkëshorten e tij.

Aurela Basha: Ky është himn i viteve ’90.
Lulzim Basha: Është himn, i them Jonit tënd të j etë me fat se nuk ka himne kombëtare që të ng ërthejnë kaq shumë emo cion sesa ky himn që ka emrin e tij. Megjithëse çfarë na pyete se si i ke pë rjetuar gjërat etj etj, asnjë gjë nuk i shpreh më shumë sesa kjo këngë, teksti dhe muzika të dyja bashkë. Mjafton të dëgjosh këtë dhe e ndj en atë dr amë të madhe që na shkuli nga tr upi mijëra të afërm tanë që nisi ekso din m asiv të shqiptarëve drejt Perëndimit, shumica prej tyre tani janë atje, janë brezi i parë, brezi i dytë. Shumë prej tyre na bëjnë shumë krenarë kur i shohim.

Kur i shohim këngëtarë të famshëm të Amerikës, të Anglisë, futbollistë, shkencëtarë apo dhe of icerë të fo rcave të a rmatosura të vendeve ku je tojnë. Mos harrojmë se si ka filluar dhe unë sa herë që e dëgjoj këtë këngë, mos ta them kështu… Kësaj radhe më ka rr ëqethur si asnjëherë tjetër.
Ardit Gjebrea: Faleminderit.

Lulzim Basha: Ka një arsye tjetër për këtë. Do s’do, megjithëse kjo st udio është kaq gj igande, prapë se prapi krijove një atm osferë int ime me pyetjet që na bëre, ka ktheve në një periudhë që nuk është se kthehesh dot kollaj. Gë rmove me shumë t alent, na solle në një gj endje emo cionale dhe më pas luan “Jon”. Kur e dëgjonim këtë këngë kur ishim atje, emo cionet janë të pa… këtë mo ment e kam të vështirë t’i shpreh me fjalë. Ajo që e bën dy fish më emo cional këtë mo ment për mua është se unë nuk jam këtu thjesht si një mik i të Dielës Shqiptare, jam një njeri me përgjegjësi të mëdha, në një m oment kur qindra, mijëra familje shqiptare po ripërjetojnë këtë dr amë.

E di që një nga përgjegjësitë më të mëdha dhe një nga pr itshmëritë më të mëdha ndaj meje dhe ndaj atyre që më ka rënë ba rra t’i drejtoj ekipit tim, është që ta nd alim këtë plagë dhe që këtë këngë të mos e këndojmë më thjesht si një këngë vaji, por ta këndojmë si një këngë për të kujtuar sakrificën e shqiptarëve dhe për të qenë krenar dhe për të je tuar jetën tonë dhe ndërtuar jetën tonë këtu në këtë vend kaq. E gjeta veten time duke e shtyrë me zor drejt r acionales sepse realisht më e mocioneve shumë me këtë këngë.

Ardit Gjebrea: Në fakt kur u takuam me Aurelën para disa ditësh dhe i bëra një pyetje, pr eket Luli? Po më tha mua dhe tani e pashë.
Lulzim Basha: Nuk e pe sepse e fsheha.

Be the first to comment on "Ardit Gjebrea i këndon li ve një këngë në studio, Lulzim Basha pr eket dhe me z or mban l otët (video)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*