BE-së dhe Serbisë i vjen p aralajmërimi: Me Albin Kurtin nuk ka lojë!

D eklarata e kr yeministrit të Kosovës, Albin Kurti, se nuk do të m arrë pjesë në takimin e p aralajmëruar me pr esidentin serb, Aleksandër Vuçiq, nxiti d ebate dhe reagime të mëdha në op inion.

Shumica prej tyre, këtë vendim të Kurtit e vlerësuan si të drejtë dhe të duhur, ndonëse kishte edhe pr ej atyre me ndimeve, zakonisht nga opozita që e k undërshtuan këtë gjë.

“Unë nuk mund të m arr pjesë në takim për të cilin nuk e kam k onfirmuar paraprakisht pjesëmarrjen, ajo që mund të ju ko nfirmoj është që do të vij në Bruksel për një drekë ose darkë pune të or ganizuar nga K omisionari Borrell, nga mesi i muajit maj, ku do të bëjnë pjesë l iderët e Ballkanit Perëndimor”, ka thënë Kurti.

A nalisti dhe njëherësh anëtari i Akademisë Shqiptare-Amerikane për Shkencë dhe Arte në SHBA, Nijazi Halili e cilësoi shumë normale r efuzimin e kr yeministrit Albin Kurti për takimin me pr esidentin serb, Aleksandër Vuçiq.

Be the first to comment on "BE-së dhe Serbisë i vjen p aralajmërimi: Me Albin Kurtin nuk ka lojë!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*