E fundit! Greqia merr vendim per hapjen e kufijve me Shqiperine, ja deri ne cfare date

Mesditën e sotme, a utoritetet greke njoftuan Shqipërinë se Pika Kufitare e Kapshticës do të vijojë të jetë e mb yllur deri më 3 m aj. Nj oftimin e palës greke e e njoftoi Dr ejtoria Vendore e Kufirit dhe Mi gracionit Korçë.

Vendimi ka ardhur për shk ak të ma sava për p arandalimin e pë rhapjes se vi rusit. Deri në këtë datë, dalja nga Shqipëria dhe hyrja drejt Greqisë nëpërmjet kësaj pike kalimi, vijon të j etë e mb yllur.

Ndërsa dalja nga Greqia dhe hyrja drejt vendit tonë, do të j etë e lejuar nga ora 06:00 deri në orën 22:00, për të gjithë shtetasit dhe kategoritë e mje teve. Pala greke e ka bll okuar hyrjen e shqiptarëve në shtetin fqinj që më 20 n ëntor 2020.

Ndërkohë, Shqipëria i ka mbajtur të hapura si hy rjet, ashtu edhe d aljet drejt Greqisë. Por më 19 pr ill, Ko miteti Teknik i Ekspertëve në Shqipëri, vendosi karantinë dy javore për të gjithë qytetarët që vijnë nga Greqia dhe Maqedonia e Veriut.

Fillimisht m asat nga pala greke u ndërmorën për shkak të nd alimit të përhapjes , pas shtimit të rasteve çdo ditë e më shumë te të dyja vendet fqinje. Ky vendim, ngj all pikëpyetje, pasi më 19 prill, Greqia hapi sezonin turistik për 30 vende të ndryshme.

Kjo për vendet anëtare të Bashkimit Evropian, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Mbretëria e Bashkuar, Emiratet e Bashkuara Arabe, Izraeli dhe shteti fqinj Serbia. Ndërkohë Shqipëria 24 orët e fundit ka pasur vetëm 69 raste të reja p ozitive

Be the first to comment on "E fundit! Greqia merr vendim per hapjen e kufijve me Shqiperine, ja deri ne cfare date"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*