Hyseni: Albini g aboi që r efuzoi Vuçiqin, unë të isha në vend të tij do isha takuar

Ish-K oordinatori shtetëror për d ialogun Kosovë-Serbi, Skender Hyseni, ka ko mentuar d eklaratën e kr yeministrit të Kosovës, Albin Kurti, para me diave në Bruksel, se nuk do të marrë pjesë në takimin 11 ma jit të p aralajmëruar nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evr opian për Po litikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell.

Hyseni në em isionin ‘Pr essing’ në T7 tha se e mirëpret këtë d eklaratë të tij, mirëpo sipas tij, kjo nuk mjafton pasi këto duhet të th uhen në tavolinën e bisedimeve dhe jo para k amerave.

“E mirëpres atë që e ka thënë sot në Bruksel, por nuk mj afton ajo duhet të thuhet në tavlionë, sepse nuk zgj idhet st atusi i Kosovës, me gjithëe respektin në k omunikim me gazetarët apo para kamerave, por këto cështje zgj idhen në tavolinë të bisedimeve, e aty duhet të thuhen e pastaj të thuhen kamerave)”, tha Hyseni.

Ndërsa Kurti sot para mediave në Bruksel tha se nuk mund të ma rrë pjesë në një takim të cilin nuk e ka k onfirmuar paraprakisht pjesëmarrjen.

“Unë nuk mund të marr pjesë në takim për të cilin nuk e kam ko nfirmuar p araprakisht pjesëmarrjen, ajo që m und të ju k onfirmoj është që do të vij në Bruksel për një drekë ose darkë pune të o rganizuar nga Komisionari Borrell, nga mesi i muajit m aj, ku do të bëjnë pjesë liderët e Ballkanit Perëndimor”, ka thënë Kurti.

Kurti ka nisur të më rkurën takimet zyrtare në Bruksel, në udhëtimin e tij të parë prej kur mori m andatin në krye të Q everisë pas zgj edhjeve të 14 shk urtit.

Be the first to comment on "Hyseni: Albini g aboi që r efuzoi Vuçiqin, unë të isha në vend të tij do isha takuar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*