Ish-pr esidenti Hashim Thaçi sot ka ditëlindjen, kaq vite ka mbushur

Ish-pr esidenti i Kosovës, Hashim Thaçi sot feston ditëlindjen, ku ka mbushur 53 vjet.
Hashim Thaçi (i li ndur më 24 pr ill 1968) në fshatin Burojë, Skenderaj ishte pr esidenti i pestë i Re publikës së Kosovës

Ai ishte kryeministri i parë i Kosovës së pav arur, Ministër i Jashtëm dhe Zëvendëskryeministr në kabinetin e ri të kryesuar nga Isa Mustafa, i cili mori detyrën më 12 dhj etor 2014.
Thaçi ishte gjithashtu kr eu i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK).

Me 17 shk urt 2008, Kryeministri Hashim Thaçi në Ku vendin e Kosovës lexon de klaratën e pava rësisë së Kosovës, ndërsa pas vo timit nga ana e deputetëve të de klaratës, Kryetari i Parlamentit e shp all Kosovën shtet të pava rur dhe de mokratik, ku më pas të gjithë deputetët pr ezent e nënshkruan De klaratën e Pava rësisë.
Ndërkohë, ai shë rbeu gjithashtu si kr eu i një qe verie të pë rkohshme në fund dhe menjëherë pas lu ftës në vitin 1999.

Be the first to comment on "Ish-pr esidenti Hashim Thaçi sot ka ditëlindjen, kaq vite ka mbushur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*