Këngëtarja e njohur nd ërron j etë në moshën 61-vj eçare

Kantautorja dhe bashkëpunëtorja e vjetër e Nick Cave, Anita Lane ka nd ërrùar j etë ditën e sotme në mo shën 61-vje çare. Ndërkohë shk àku i vd ékjes së saj nuk është bërë akoma i d itur për p ublikun.

Ajo ishte një bashkëpunëtore e hershme e Caves, pasi kishte punuar me të dhe Mick Harvey gjatë kohës në fillim të viteve 1980. Anita Lane li ndi në Melburn dhe nd òqi shkollën e artit, ndërsa filloi të dilte me Cave në v itet 1970.

Dyshja më vonë u zhv éndosën në Evropë së bashku dhe nisën bas hkëpunimet, fillimisht për bendin e Cave, “B irthday Party” ku Lane shkroi një këngë për albumin e tyre d ebutues në 1981, “P rayers on Fi re”.

Lane dhe Cave vazhduan të punojnë së bashku për këngët në albumin e dytë të “B irthday Party”, dhe ajo u bashkua me grupin e tij të ardhshëm, “Bad Seeds”.

Ajo vazhdoi të shkruante tekste të këngëve të njohura, “Str anger Than Ki ndness” dhe “From Her to Eternity”.

Ylli a ustralian gjithashtu bëri duet me Cave në “De ath Is Not The End”, një v ersion k opertinash i Bob Dylan ma rrë nga albumi 1996 “M urder B allads”.

Be the first to comment on "Këngëtarja e njohur nd ërron j etë në moshën 61-vj eçare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*