Ky është avioni më i fr ikshëm në botë, që u aktivizua për herë të parë në Kosovë

Avioni l egjendar B-2 Stealth B omber e ka kryer fluturimin e parë në verën e vitit 1989.

Një nga a rsyet që këtij avioni ia kanë fr ikën të gjithë, është sepse mbetet i vetmi deri më sot që edhe m und t’i fsh ihet r adarëve, edhe m und të h edhë b omba bërthamore.

Ky avion mund të mbajë 16 b omba b ërthamore 1000 kg, të m odelit B83, shkruan Top Channel.

Hera e parë që është an gazhuar në l uftime ka qenë në Kosovë, në vitin 1999, por është përdorur edhe në Irak e Afganistan, si dhe ka shërbyer si prani e SHBA-së në Paqësor, për t’i dhënë mesazhe Kinës dhe Koresë së Veriut.

Be the first to comment on "Ky është avioni më i fr ikshëm në botë, që u aktivizua për herë të parë në Kosovë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*