Lajm i madh: P arlamenti Evropian pr itet të marrë këtë vendim sot për Kosovën!

R aportuesja për Kosovën Viola von Cramon, ka bërë të d itur se sot P arlamenti Evropian do të miratojë r aportin e saj për Kosovën, pasi një gjë të tillë e kishte bërë më herët Komisioni i P arlamentit Evropian për Punë të Jashtme.

Viola von Cramon në një postim në Tw itter, po ashtu ka bërë të ditur se d ebati mbi r aportin e saj do të fillojë rreth orës 11:00.

Me 50 vota për, dhjetë k undër dhe nëntë abst enime, Komisioni për po litikë të jashtme i PE-së ka miratuar në muajin shku rt ra portin për Kosovën, në të cilin u bëhet th irrje edhe një herë pesë shteteve të BE-së, të cilat nuk e kanë njohur Kosovën, që ta bëjnë një gjë të tillë.

Spanja, Sllovakia, Rumania, Qiproja dhe Greqia janë pesë vende anëtare të BE-së nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.

Në një komunikatë të l ëshuar nga PE-ja pas këtij v otimi, thuhet se “d eputetët nënvizojnë se pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobi të n ormalizimit të ra porteve mes Kosovës dhe Serbisë”.

D eputetët evropianë po ashtu kanë përsëritur edhe th irrjen për he qjen e v izave për qytetarët e Kosovës, pasi Komisioni Evropian qëmoti ka konstatuar se Kosova i ka përmbushur të gjitha kr iteret e kërkuara.

Be the first to comment on "Lajm i madh: P arlamenti Evropian pr itet të marrë këtë vendim sot për Kosovën!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*