LAJMI I FUNDIT / S ulmohet me ra keta Gaza deri tani 20 persona të v dekur

U shtria izra elite ka filluar s ulme ajrore k undër caqeve të m ilitantëve në Rripin e Gazës, pasi me r aketa u q ëlluan nga t erritori drejt Jerusalemit.

M inistria palestineze e shë ndetësisë e dr ejtuar nga Hamasi në Gaza tha se 20 vetë, përfshirë edhe fëmijët, kanë v dekur gjatë këtyre s ulmeve, transmeton Klan Kosova.

Në Jerusalem, zja rri me r aketa bëri që p arlamenti i Izraelit të e vakuohej derisa po dëgjonin sirenat. T ensionet midis Izraelit dhe Palestinezëve u thelluan ditët e fundit.

S undimtarët e Hamasit të Gazës kishin k ërcënuar të g odisnin pasi qindra palestinezë u pl agosën në p ërleshjet me p olicinë izraelite në Jerusalem të hënën. Izraeli tha se kishte v rarë të paktën tre m ilitantë të Hamasit.

Burime të Hamasit i thanë BBC se një komandant i Brigadave Izzedine al-Qassam, M ohammed A bdullah F ayyad, ishte v rarë.

Kr yeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, tha se Hamasi kishte “kaluar vijën e kuqe” dhe se “k onflikti aktual mund të vazhdojë për disa kohë”.

“Izraeli do të përgjigjet me f orcë të madhe … ata që na s ulmojnë do të p aguajnë një çmim të r ëndë”

Kohët e fundit janë zhvilluar pë rplasje të r ënda, me më shumë se 300 palestinezë të p lagosur në ko nfrontime me p olicinë izraelite jashtë xhamisë al-Aqsa të hënën.

Një m arshim i pl anifikuar nga n acionalistët izr aelitë që do të kalonte sot nëpër z onat m yslimane të qytetit të vjetër të Jerusalemit Lindor u ndërpre për shkak të f rikës se m und të shk aktonin t razira.

Be the first to comment on "LAJMI I FUNDIT / S ulmohet me ra keta Gaza deri tani 20 persona të v dekur"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*