‘Më soji djalit shqip ose mos hajde më në shtëpi’, babai bën për 1 lek vajzën li ve

I ft uar sot në r ubrikën “Ka një mesazh për ty” ishte Nuredini i cili kishte ardhur nga Br indisi i Italisë për të shpr ehur një shq etësim mbi fa ktin që nipi i tij 6-vjeçar nuk flet shqip.
Vajza e tij, Ada është e ma rtuar me një italian, Robertin me të cilin ka një djalë, Mikelen. Mirëpo 6-vjeçarit Ada nuk i ka mësuar shqip dhe kjo e shq etëson Nuredinin.

Djali kupton shqip por nuk e flet. Ai re agon po të flasësh k eq për atë por nuk na e kthen në shqip por në italisht. Dëgjoj një ditë një zonjë në një supermarket që i fliste italisht fëmijës. E njihja atë zonjën sepse ishte nga fshatrat e Kavajës. I thashë ‘me këtë italishten që flet ti, si mund t’i flasësh fëmijës?

Fliti ore shqip! Kur do ta më sojë ky? Më tha që kështu jemi mësuar. I bëra një pyetje ‘ti si i shikon ëndrrat, në shqip apo në italisht’? Pse ma bën këtë pyetje, më tha. Jo i thashë unë, sepse atëherë njeriu është pa nd ienja. ‘Shqip i shikoj’ më tha. ‘Atëherë je shqiptare p uro i thashë, an dej nga Kavaja nd aj fl iti fëmijës shqip”, u shpreh Nuredini.

Ada, vajza e Nuredinit erdhi në studio dhe kur mori mesazhin e të at it u shpr eh se “djali di shqip por nuk flet sepse ka fr ikë se ga bon”. Nuredini i la af at deri në fund të vitit që Mikele të flasë shqip, përndryshe nuk jenë më të mirëpritur në shtëpinë e tij funjavave.

Be the first to comment on "‘Më soji djalit shqip ose mos hajde më në shtëpi’, babai bën për 1 lek vajzën li ve"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*