Merret vendimi fundit/ Italia futet në k arantinë nga sot: Ja sa do të zgjasë

Italia ka vendosur te zgjase mb ylljen deri në muajin ma j.

Nga e hëna më shumë se gjysma e vendit do të j etë në zo nën e kuqe, me Kalabrinë, Toskanën dhe Valle d’Aosta-n që do t’i shtohen 7 rajoneve dhe p rovincës autonome të Trentos në të cilën janë në fu qi kufizimet më të vë shtira, ndërsa Lazio është përsëri në portokalli.

Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, bazuar në të dhënat dhe ind ikacionet e Dhomës së Ko ntrollit, ka nënshkruar urdhëresa të reja, të cilat do të hyjnë në f uqi duke filluar nga e hëna 29 M ars. Rajonet e Kalabrisë, Toskana dhe Val d’Aosta kalojnë në z onën e kuqe. Nga ana tjetër, rajoni i Lazios, kalon në z onën po rtokalli që nga e ma rta.

8 rajone të tjerë dhe një provincë autonome pritet të qëndrojnë të kuqe deri më 12 prill. Këto janë Lombardia, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Marche, Piemonte, Emilia Romagna, Trento, Puglia dhe Campania. Për këto rajone, monitorimi të Premten 9 Pr ill do të jetë vendimtar, me një kthim të mundshëm në portokalli nga e hëna 12 Pr ill.

“Në 29 Ma rs, një milion doza të Pfizer, një milion e 300 mijë A straZeneca dhe 500 mijë M oderna do të mbërrijnë në të gjithë vendin”. Kjo u njoftua nga komisioneri për u rgjencën Covi d Francesco Paolo Figliuolo në Catanzaro ku ai vizitoi, së bashku me shefin e D epartamentit Kombëtar të Mb rojtjes Civile Fabrizio Curcio, pr esidentin e Rajonit të Kalabrisë Nino Sp irlì dhe kry etarin e k ryeqytetit të Kalabrisë Sergio Abramo, ‘Ente Fiera nga të katër qendrat e v aksinimit të pl anifikuara në Kalabri. “Mj ekët dhe inf ermierët – shtoi Figliuolo – ne do t’i gjejmë me m arrëveshje të veçanta”.

Be the first to comment on "Merret vendimi fundit/ Italia futet në k arantinë nga sot: Ja sa do të zgjasë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*