Nga kjo datë në Kosovë ngriten t emperaturat deri në 28 gradë

Nga fillimi i javës së ardhshme, parashihet rënie e t emperaturave, e ditën e martë edhe reshje lokale shiu, e në pjesën e dytë të javës do të mbajë mot kr yesisht me diell dhe ng rohtë, me t emperatura përreth vlerave mesatare.

Me valën e të nxehtit që vije nga Afrika veriore, mbi rajon parashihen depërtime edhe të pluhurit saharian, që ditëve të ardhshme do të ndikoj në rr itjen e ndotësve të grimcave më të mëdha PM10, e të cilat mund të përke qësojnë ind eksin e cilësisë së ajrit edhe në vlera të d obëta. Varësisht nga shp ërndarja e pluhurit, inde ksi vende-vende do të jetë edhe në vlera mesatare por edhe të pranueshme.

30.04 – Shumë ngrohtë, kryesisht me diell. Herë herë me vransira kalimtare.

1.05 – Shumë ngrohtë, kryesisht me vransira, ditën edhe intervale me diell. Në mbrëmje mundësi për riga lokale shiu.

2.05 – Mbetet shumë ngrohtë, me vransira, erë dhe diell.

3.05 – Ngrohtë dhe me erë, vransira dhe intervale me diell.

T emperaturat minimale do të luhaten nga 8C deri 14C, e maksimalet do të shënojnë rritje deri në 27C e 28C ditën e premte dhe të shtunë. Të hënën në rënie të lehtë në 22C deri 23C.

Do të fryj erë mesatare dhe mesatarisht e f uqishme nga nga jugperëndimi 5-14m/s, e ditën e diel dhe të hënë me hove edhe deri në 18m/s.

Sht ypja a tmosferike në përgjithësi luhatet përreth vlerave normale, ditën e diel me një t endencë të r ënie.

Be the first to comment on "Nga kjo datë në Kosovë ngriten t emperaturat deri në 28 gradë"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*