Pse janë gdhendur emrat e qyteteve shqiptarë në fasadën e P arlamentit të Greqisë?

Korça, Himara, Gjirokastra, por edhe Borova, Trebeshina e Tomorri, janë emra të gdhendur në murin e P arlamentit të Greqisë, sepse këto treva cilësohen t erritore helene.

Në murin e Kuvendit grek janë gdhendur në mermer, emrat e disa prej qyteteve shqiptare, si Korça, Himara, Gjirokastra, por edhe Borova, Tomorri, Trebeshina.

Në mbishkrimin që gjendet në fasadën e P arlamentit në Athinë, për qytete fshatra e male të Shqipërisë, cilësohet se ato janë pjesë e territoreve greke.

Mb ishkrimet e shkruara me gërma kapitale greke dhe mjaft d ukshëm në fasadën e mermertë të Pa rlamentit të Greqisë, sipas a utoriteteve greke, janë t oponime të vendosura prej tyre për qytetet, fshatrat e malet shqiptare.

Emrat e gdhendur në fasadën e Kuvendit të Greqisë, tregojnë vendet ku kanë rënë u shtarët greke. Në krye qëndron emri PINDI që banohen me shumicë vllehe.

Be the first to comment on "Pse janë gdhendur emrat e qyteteve shqiptarë në fasadën e P arlamentit të Greqisë?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*