R aketa kineze 21-tonëshe del nga k ontrolli, rr ezikon të bjerë nga New-Yorku në Madrid

“Spacenews” r aporton se një r aketë kineze 21-tonëshe ka dalë nga k ontrolli dhe pr itet të bj erë në Tokë në ditët e ardhshme duke rr ezikuar dhe z onat e banuara.

R aketa “Long M arch 5b” u nis për në o rbitë të enjten e kaluar dhe sipas të gjitha ll ogarive, pas hu mbjes së k ontrollit, do të p ërplaset në tokë në ditët në vijim.

Astr onauti Jonathan McDowell, i cili stu dion objektet që që ndrojnë në o rbitën e Tokës, shprehet se r aketa ka një tr ajektore të p apërcaktuar dhe mu nd të rr ezikojë z ona urbane nga New-Yorku në Madrid, Pekin apo Zelandë të Re.

Sipas r aportimeve, r aketa 30-metërshe është duke u dhëtuar drejt tokës me shp ejtësi pr ej 6 kilometra pwr sekond.

Be the first to comment on "R aketa kineze 21-tonëshe del nga k ontrolli, rr ezikon të bjerë nga New-Yorku në Madrid"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*