Sipas Vuçiqit, v ështirë me shqiptarët, “New Yorku është qytet i tyre”

Pr esidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i tha Radio Televizionit të Serbisë (RTS) se me zyrtarët amerikanë ka biseduar në lidhje me Kosovën duke vlerësuar “se kjo është një temë e r ëndë dhe e ko mpIikuar për Shtetet e Bashkuara”, përcjell Koha. net r aportimin e FoNet-it.Vuçiq ka shtuar se përfaqësuesit e Prishtinës po l uftojnë për çështje të veta dhe nga këndvështrimi i tyre.

“Njerëzit po bëjnë punën e vet, ata po l uftojnë nga këndi i tyre, puna jonë ka qenë t’u tregojmë se po l uftojmë për vendin tonë. Thelbi është se ata po inv estojnë shumë ene rgji e pë rpjekje, New Yorku është qyteti tyre, nuk po mendoj për g odinën e Kombeve të Bashkuara, por për shumë l obistë”, ka thënë Vuçiq.

Siç është shprehur ai, Serbia ngec sepse nuk “ka aq para”, por janë në zhvillim e sipër bisedimet me q ëllim të të rheqjes së njohjeve të pavarësisë së Kosovës nga vende të ndryshme. Vuçiq ka thënë se edhe Shqipëria po punon për njohjen e pavarësisë së Kosovës.“Ata e thonë hapur se shteti tjetër po punon për njohjen e Kosovës” ka deklaruar Vuçiq.

Sipas tij, SHBA janë më të hapur të dëgjojnë propozimet e palës serbe. “Prishtina po e bën punën e vet, ne tonën, të shohim kush do t’ia dalë”, është shprehur. Duke përmendur takimin që ka pasur me pr esidentin e Kongos, Vuçiq ka thënë se “Ndonëse ishin pranë njohjes së pavarësisë së Kosovës, megjithatë nuk e kanë bërë këtë gjë”.

Be the first to comment on "Sipas Vuçiqit, v ështirë me shqiptarët, “New Yorku është qytet i tyre”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*