Vjen lajmi nga media gjermane/ Shqipëria hyn në BE në vitin 2050

Rruga e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian duket se do j etë shumë e gjatë dhe me shumë vë shtirësi. Javën e kaluar k omisioneri për zgj erimin, Oliver Varhelyi deklaroi se Shqipëria mund të nisë e vetme n egociatat pa Maqedoninë e Veriut.

Në një ana lizë të bërë nga gazetarja Adelheid Woelfl për gazetën “DerStandard” thuhet se BE nuk ka plan të ndajë nisjen e ne gociatave për Shqipërinë nga Maqedonia e Veriut.

Në artikull thuhet se Maqedonia e Veriut është një vend sh embull në p ërmbushjen e d etyrimeve për të hyrë në BE, pasi ka qe verinë e vetme që zb aton me besueshmëri reformat dhe përfaqëson një model të k undërt të etno-n acionalizmit të shfr enuar. Në një st udim në vitin 2017, dy studiuesit Tina Freyburg dhe Tobias Böhmelt arritën në përfundimin se “vetëm një vend i kandidatëve aktualë dhe potencialë m und të pl otësonte kr iteret e pranimit deri në vitin 2023” dhe kjo është Maqedonia e Veriut.

Be the first to comment on "Vjen lajmi nga media gjermane/ Shqipëria hyn në BE në vitin 2050"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*