Vuçiq: “Serbia ose duhet tani t’i përcaktojë kufijtë, ose shqiptarët do të mbërrijnë deri në Vranje dhe Nish

Ar gumentimi i pr eferuar i Vuçiqit është se Serbia ose duhet tani t’i pë rcaktojë kufijtë me shq iptarët, ose shqiptarët përmes na talitetit dhe bl erjes së tokave brenda disa d ekadash do të mbë rrijnë deri në Vranje dhe Nish.

Pr esidenti i Serbisë Vuçiq foli për herë të parë për mu ndësinë e me shqitparët. Në Beograd nuk e kanë të qartë se ç’do të thotë kjo në të vërtetë. Shumë e ku ndërshtojnë idenë. Flitet edhe për r eferendum.

Bota e gazetave b ulevardeske në Serbi ishte në rregull deri në fillimin të javës së kaluar. Lajme për th ashethemet e p rominentëve, pak nxitje dhe u rrejtje ndaj shqiptarëve të Kosovës, pak ndaj kroatëve dhe op ozitës në Serbi
Por të enjten e kaluar gjërat ndryshuan:

Pr esidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq – të cilin shumëkush e konsideron edhe kr yeredaktor të të gjitha mediave të r ëndësishme – përdori për herë të parë fjalën mg ajike me shqiptarët. Ishte kjo hera e parë që një serb hedh në lojë edhe mu ndësinë e njohjes së asaj që në Serbi quhet “provinca jugore e Serbisë”.

Ndonëse fjala nuk është shpjeguar deri në fund, shumëkush beson se e di se çfarë mendon Vuçiqi. Serbia do të duhej të merrte pjesën veriore të Kosovës, të banuar pothuajsve vetëm nga serbët, ndoshta si shkëmbim me komunat e banuara me shumicë shqiptare në Preshevë dhe Bujanoc. Makineria mediatike e afërt me regjimin e Vuçiqit tani është në dilemë: Si t’ua shpjegojë serbëve se kjo është një zgj idhje e mirë?!

Be the first to comment on "Vuçiq: “Serbia ose duhet tani t’i përcaktojë kufijtë, ose shqiptarët do të mbërrijnë deri në Vranje dhe Nish"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*