Anijet l uftarake ruse “dalin për të pritur” d estrojerët amerikanë në Detin e Zi

Marina ruse ka nisur në mënyrë të b efasishme një op eracion u shtarak në Detin e Zi, pak ditë para se aty të mbërrijnë dy anije amerikane l uftarake, një tjetër shenjë e t ensionit gjithmonë e më në rr itje në rajon, pas rr eshtimit të trupave ruse në k ufirin me Ukrainën.

Komanda ruse e Flotës së Detit të Zi nj oftoi se dy anijet kryesore që kanë a rsenalin më të r ëndë, “Graivoron” dhe “Vyshny Volochek”, po marrin pjesë në një stërvitje bashkë me një tjetër mj et l uftarak, “Samum”, të sh oqëruar nga fregata “Adm iral Makarov” dhe anija e zb ulimit të minave, “Ivan Golubets”.

Në z onë p ritet të mbërrijnë edhe dy d estrojerë amerikanë “USS Donald Cook” dhe “USS Roosevelt”, pavarësisht pa ralajmërimit rus për të qëndruar sa më l arg, “për të mirën e tyre”.

T ensioni mbetet i lartë edhe në tokë, në k ufirin mes Rusisë dhe Ukrainës, ku u shtria e kësaj të fundit po m err masa për të mb rojtur fr ontin nga një pu shtim i m undshëm rus. Dy ditë më parë, numri i tr upave ruse të rr eshtuara në kufi vlerësohej të ishte 50 mijë, ndërsa sot r aportimet flasin për 83 mijë.

Be the first to comment on "Anijet l uftarake ruse “dalin për të pritur” d estrojerët amerikanë në Detin e Zi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*